Bild på Hannes.

Inflyttning i Skövde Science City

Nu flyttar de första hyresgästerna in i Skövdes nya stadsdel, Skövde Science City. Det är det kommunala bostadsbolaget Skövdebostäder som är först ut med inflyttning i området Bostället.

På Mariesjö växer nu Skövde Science City fram, en stadsdel där bostäder kommer varvas med bland annat företagslokaler, mötesplatser och service för att skapa dynamik och en levande stadsdel. Satsningen är en av de största som gjorts i Skövde och omvandlingen beräknas pågå till 2040.

Nu är det alltså dags för de första invånarna att flytta in i stadsdelen. Flyttlassen anländer mellan 30 augusti och 1 september till området Bostället, som är placerat vid korsningen Mariesjövägen/Lärkstigen. Det är Skövdebostäder som har inflyttning i den första av två byggnader – ett trevåningshus med tolv lägenheter som är fullt uthyrt. Inflyttning i Boställets andra hus, ett femvåningshus med 59 lägenheter, äger rum 1 december 2023.

Milstolpe för Skövde

– Vi är glada över att vara först ut med att bygga i Skövde Science City och att vi nu dessutom kan välkomna de första hyresgästerna. Det är framför allt mindre lägenhetsstorlekar och hyresgästerna har nära till bland annat Högskolan i Skövde, Science Park Skövde, Boulognerskogen och centrumkärnan. Det finns ett cykelhus på gården och vi monterar solceller på taken, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder

Att det för Skövde kommun är ett stort ögonblick att de första invånarna nu äntligen kan flytta in i den nya stadsdelen är ingen hemlighet.

– Det är verkligen roligt, och en milstolpe för Skövde att de första hyresgästerna nu flyttar in i Skövde Science City. Eftersom det alltid finns en stor efterfrågan på centrala bostäder så känns detta extra bra. Dessutom är det helt i linje med Skövde kommuns vision för 2040 när vi nu bygger för framtidens Skövde, säger Theres Sahlström (M), kommunstyrelsens ordförande i Skövde kommun.

Nybyggt hus

Hannes först ut

En av de första hyresgästerna som flyttar in i Skövde Science City är Hannes, som tidigare bott på Frostaliden.

–Det känns kul att flytta in, som en extra bonus att vara bland de första som flyttar in i Skövde Science City. Här får jag nära till jobbet vilket innebär att jag kan sälja min bil. Dessutom så är det nära till det mesta här och det är ju verkligen en fördel, säger Hannes.

Vad är Skövde Science City?

Skövde Science City är en ny centrumnära stadsdel som kommer att få en egen identitet med friare arkitektur och höga hus. Här planeras för moderna bostäder, studentbostäder, kontor, skolor och förskolor – alla med närhet till affärer, aktiviteter, högskola, vård och service. Stadsdelen inramas av en genomtänkt utemiljö med härliga grönområden, gångstråk och mötesplatser.

 

Skapad: 2023-09-05

Senast uppdaterad: 2023-09-05 kl: 10:18

Picture of Josefine Ahrling
Josefine Ahrling

Fler nyheter

2024-06-13
Även i år arrangerar vi aktiviteter där får barnen ha roligt tillsammans och röra på sig…
2024-05-06
Skövdebostäder jobbar aktivt med hållbarhetsfrågor – och även du som hyresgäst kan vara…
2024-05-03
Boendet är grunden till så mycket annat som ska fungera i livet, så som arbete och skola. Vi…
Hyresgästguiden

Hyresgästguiden är till för att våra hyresgäster enkelt och tillgängligt ska komma åt information, tips och råd kring boendet och livet i våra områden.

Nyproduktion
Studentläge
Skip to content