Parkering i ditt område

I begreppet parkering ingår alla våra parkeringsformer, parkeringsplats (p-plats), garage och mc-plats. På vissa parkeringsplatser finns det möjlighet att ladda elfordon.

Tillgången till parkeringar skiljer sig åt mellan olika områden. Detta gäller både garage och parkeringsplatser. Ofta är det kö, särskilt till garagen. När du skriver på ett lägenhetskontrakt ställer ansvarig uthyrare dig i kön för parkering. Om du inte redan står i kö kan du skapa en intresseanmälan för parkering på Mina sidor.

Det är en gemensam kö för parkeringsplats, garage, carport och mc-plats och det är en parkering per hushåll som gäller. Kön är bunden till ditt område. Om du flyttar till ett annat område börjar du om igen i kön.

Besöksparkeringarna är till för dina besökare. Du som är hyresgäst får inte ställa dig där. Om du gör det riskerar du att få parkeringsböter.

Parkeringsbevakning sker dygnet runt via vaktbolag. Om du har synpunkter på en eventuell parkeringsbot ska du alltid kontakta vaktbolaget enligt kontaktinfo på boten.

Vad är P-direkt?

P-direkt är ett snabbare sätt att hyra ut parkeringar och används när det finns ett överskott av parkeringar. Då har du som hyresgäst möjligheten att hyra en extra parkeringsplats, exempelvis om ni har två bilar. 

Parkeringarna har märkningen p-direkt och den som är först att anmäla intresse på parkeringen – enligt först till kvarnprincipen – får ett erbjudande. Här gäller det alltså att snabbt anmäla intresse.

Ditt hyresavtal som gäller den extra parkeringsplatsen skrivs alltid med en klausul. Det innebär att Skövdebostäder kan säga upp avtalet med en månads varsel om det blir brist på parkeringar och en annan hyresgäst som bor i området är i behov av parkeringen.

Parkeringsplatserna publiceras på hemsidan under rubriken sök ledigt, parkering.

Snabbfakta

Om du som hyresgäst vill ha en parkering eller garage – skapa en intresseanmälan för parkering på Mina sidor.

Du hittar lediga parkeringar under sök ledigt – parkering. Du behöver vara hyresgäst samt inloggad på Mina sidor för att kunna anmäla intresse. Parkeringarna hittas också på Mina sidor.

Undvik böter! Om du är hyresgäst hos oss får du inte ställa dig på besöksparkeringarna.

P-platser hyrs ut via arrendeavtal och avgiften höjs vanligen varje år.

Du ansvarar själv för snöröjningen på din parkeringsplats.

I de flesta av våra områden kan man hyra en parkeringsplats (p-plats, carport eller garage) per hushåll. Om vi har ett överskott av parkeringar har du som hyresgäst möjlighet att hyra en extra parkeringsplats, en P-direkt. Läs mer om P-direkt högre upp på sidan.

Du behöver inte uppdatera din intresseanmälan för parkering, den har inget utgångsdatum. Något som kan vara bra att känna till är däremot att om du flyttar till ett annat område så nollställs dina köpoäng för parkering i samband med flytten.

Du kan anmäla intresse på en P-direkt. Är du först att anmäla intresse får du ett erbjudande av Skövdebostäder och parkeringsplatsen är tillgänglig omgående. 

Hyresavtalet för den extra parkeringsplatsen skrivs med en klausul och kan sägas upp med en månads varsel. 

Elbilspoolen

Skapad: 2020-11-26

Senast uppdaterad: 2022-11-28 kl: 13:14

Picture of Eva-Lisa Svensson
Eva-Lisa Svensson
Hyresgästguiden

Hyresgästguiden är till för att våra hyresgäster enkelt och tillgängligt ska komma åt information, tips och råd kring boendet och livet i våra områden.

Nyproduktion
Studentläge
Skip to content